Aankondiging: Over het GitaarTraining.be Forum (01 May 2015)

Sinds 2009 is dit het forum die we gebruiken voor alle leerlingen van GTS Oostende. Vanaf juni 2015 zullen er wat wijzigingen gebeuren, neem daarom de info in deze aankondiging even door. Klik op read more --->

Guitaar Talk

Right Hand Dynamics - Laat Weten Wat Je Wilt Leren

  • Benjamin Gaytant
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
9 years 10 months ago #1476 by Benjamin Gaytant
Right Hand Dynamics - Laat Weten Wat Je Wilt Leren was created by Benjamin Gaytant
Als er mensen zijn die graag hun techniek met de rechterhand zouden willen verbeteren of uitbreiden, laat hier dan weten wat je wilt bijleren.

Please Log in to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #1477 by Antony
Voor degenen die Benjamin niet kennen, hij is een gitaarleraar bij Gitaar Training Studio (zowel in Gent als Oostende) en komt hoogstwaarschijnlijk in de komende weken ook in ons team als 'content creator'.

Dit wil zeggen dat hij artikelen zal schrijven, blog posts, videos, etc. (deze zullen voornamelijk verschijnen op gitaarles.be).

Dit vormt voor jou als leerling dus een kans om je vragen te stellen; wat wil je precies behandeld zien?

Op dit moment is Benjamin bezig tips aan het verzamelen ivm. de rechter hand en dynamiek.

Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaand filmpje:



Je ziet hier Robben Ford spelen. Niet alleen heeft hij een uitmuntende kennis van akkoorden en toonladders ook zie je dat hij zeer veel 'speelt' met dynamische verschillen in volume en hoe hij de snaren juist aanslaat (met plectrum, zonder plectrum, een combinatie van de twee --> dit noemt hybrid picking).

Dus onze vraag aan jullie is; wat zou je precies willen verkrijgen; wat wil je precies weten, waar heb je moeite mee, etc.

Wil je oefeningen voor deze dynamiek in de rechterhand te ontwikkelen of wil je liever informatie? Wat zijn je grootste uitdagingen in het spelen met een plectrum? Of heb je moeite om met je vingers te spelen? Of de twee af te wisselen misschien?

Wil je bijleren over hybrid picking (de combinatie tussen het gebruiken van een plectrum en het gebruiken van de vingers) of wil je liever specifieke licks om te spelen met plectrum of vingers afzonderlijk?

We zullen deze vragen verzamelen om niet enkel artikelen, maar ook bonusmaterialen voor jou als leerling te ontwikkelen. Sommige van deze bonusmaterialen zullen voor iedereen toegankelijk zijn, maar de allerbeste informatie zullen we sparen voor degenen die actief vragen stellen (op dit forum).

Dus je hebt er alle baat bij om actief te vragen wat je wilt weten. Naast de lessen is er nog een hoop die je kunt leren, maak er gebruik van! ;-)

Groetjes,
Antony

Please Log in to join the conversation.

  • Benjamin Gaytant
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
9 years 10 months ago #1478 by Benjamin Gaytant
Replied by Benjamin Gaytant on topic Re:Right Hand Dynamics - Laat Weten Wat Je Wilt Leren
Ook bijvoorbeeld bij het kiezen van een plectrum kan je hier alle info vragen!

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.273 seconds
Powered by Kunena Forum