Aankondiging: Over het GitaarTraining.be Forum (01 May 2015)

Sinds 2009 is dit het forum die we gebruiken voor alle leerlingen van GTS Oostende. Vanaf juni 2015 zullen er wat wijzigingen gebeuren, neem daarom de info in deze aankondiging even door. Klik op read more --->

Events

Volgende Intensive Coaching Sessie's

More
11 years 2 weeks ago - 11 years 2 weeks ago #1351 by Antony
Hey,

Door de grote vraag en het succes van de eerste intensive coaching sessie vorige zondag (14 april) werd besloten om de intensive coaching een maandelijkse terugkerend programma te maken.

Deze coaching werd opgemaakt met het oog op:
- je sneller je doelen met je gitaar te doen bereiken
- je meer inzicht verschaffen over alle verschillende ... ivm. gitaar spelen en hoe die samengaan (techniek, improvisatie, phrasing, theorie, songwriting, creativiteit, samenspel, etc.)
- je sneller van het ene niveau in je gitaarspel naar het andere te doen vorderen.

Kortom, het ICP programma bestaat om je een beter muzikant te maken, zodat je meer plezier kunt beleven aan het proces van muziek te maken en gitaar te leren spelen.

Hier vind je alle informatie als je nog wilt deelnemen aan dit unieke coaching programma: intensieve gitaar workshop (BELANGRIJK: wacht niet te lang om je te in te schrijven, op de vorige ICP sessie waren er daags voor het event geen vrije plaatsen meer en ik vermoed dat dit in de komende sessie's ook het geval zal zijn).


De volgende data van deze intensieve gitaar workshops zijn:

- zondag 5 mei
- zondag 2 juni
- zondag 7 juli
- zondag 4 augustus

De leerlingen die aanwezig waren op de eerste Intensive Coaching Sessie zullen in de loop van de komende dagen het cursusmateriaal zien verschijnen op de site. Ook zul je een email ontvangen met de uitleg ivm. hoe het proces van opvolging precies zal verder verlopen, zodat je zeker bent dat je na iedere Intensive Coaching Sessie terug een stap verder staat in je gitaarspel.

Ik kan nu al zeggen dat iedereen die deze intensieve coaching volgt na een paar sessies mijlenver boven zijn/haar 'gewone' niveau zal uitstijgen en zijn maximum potentieel met de gitaar zal behalen.
Last edit: 11 years 2 weeks ago by Antony.

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 2 weeks ago #1353 by BartSurmont
Dag Antony,

De ICP van verleden zondag verschafte inderdaad weer nieuwe inzichten en tips die van pas komen in het oefenen thuis.

Zijn de volgende sessies een herhaling van de vorige of zijn het telkens totaal nieuwe thema's die aan bod komen?

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 2 weeks ago - 11 years 2 weeks ago #1354 by Antony
Dag Bart,

Je kunt de Intensive Coaching beschouwen als een uiterst efficiënte persoonlijke oefensessie. In een efficiënte oefensessie ga je ook je tijd niet iedere week/maand hetzelfde gaan opdelen, maar ga je steeds op verschillende oefeningen, activiteiten, etc. gaan focussen.

Net zoals iemand die met een fitness-coach werkt niet iedere sessie dezelfde work-out meekrijgt en dezelfde gewichten moet heffen, zullen de opdrachten en oefeningen die we doen in de Intensive Coaching sessies telkens op andere gebieden focussen.

In de volgende sessie's komen dus uiteraard nieuwe topics aan bod.
Zo zullen we het in de sessie van 5 mei hebben over het opmaken van gepersonaliseerd oefenplan. Na deze sessie zal iedereen over een zeer gedetailleerde oefenstrategie beschikken, zodat je afhankelijk van de tijd die je vrij hebt om te oefenen steeds het maximum resultaat uit ieder oefenmoment haalt.

Hieronder vind je nogmaals het overzicht met topics die in de ICP zullen behandeld (die je eerder al als bijlage meekreeg in de eerste mail ivm. ICP):


- Intensieve Techniek Trainingen: In de vorige sessie hebben we hier gezien hoe je je linker- en rechterhand apart kunt trainen om het maximum uit je techniek te halen; snelheid, flexibiliteit, sterkte, etc. door een correcte techniek te hanteren.

Dit is echter niet het eindpunt, er zijn vele techniek trainingen die we in de komende sessies zullen behandelen, synchronisatie oefeningen (om je samenspel tussen de linker en rechterhand te bevorderden) is er één van die we in de komende sessies bekijken.

De leerlingen die deelnemen in het ICP zullen ieder ook van dichtbij opgevolgd worden in de komende sessies ivm. vooruitgang, oefenroutine, doelen, etc.

- Gehoor Training en Muziek Theorie Sessies Hier hebben we in de eerste sessie nog niet op gefocust, maar zal aan bod komen in de komende sessies.


- Jam-Coaching Sessies waar je de aangeleerde informatie in 'real-life' situaties leert
toepassen door met andere muzikanten samen te spelen
Vorige zondag hebben in dit luik de basis van samenspel met een basgitaar bekeken. Jammen in verschillende situaties zal echter een zeer uitgebreide aandacht krijgen in het ICP. Zo zullen we de volgende sessie het specifiek hebben over het spelen van bluessolo's, wat een onderwerp is waar we verschillende weken/maanden zouden mee verder kunnen gaan. Velen verstaan (nog) niet dat de blues een zeer verschillende stijl is (in theorie en in mindere mate ook in praktijk) dan andere stijlen zoals rock, pop, jazz, klassiek, etc.

Eenmaal je de bouwelementen verstaat van wat het is dat de blues zo'n unieke stijl maakt, kunnen we verder de complexiteit van het genre bekijken en hier verschillende toonladders leren gebruiken. Hoewel het klopt dat de blues één van de gemakkelijkste stijlen is om de basis van onder de knie te krijgen is het één van de moeilijkste stijlen om te beheersen en mag de stijl zeker niet onderdoen in complexiteit met andere stijlen.

In de jamcoaching sessies zul je dus blootgesteld worden aan verschillende 'situaties' zoals het samenspelen met basgitaar, spelen van de blues, etc. die je in echte jams ook kan tegenkomen.

Een Persoonlijke Oefenstrategie en Logboek zodat we je vorderingen kunnen bijhouden Dit wordt behandeld in komende sessie van 5 mei. Hoe meer informatie je hebt om te verwerken (in de gewone groepslessen of in de ICP) hoe belangrijker het is dat je een oefenplan hebt om deze informatie op een goede manier te verwerken. Eenmaal we dit oefenplan hebben opgemaakt, focussen we op Een Maandelijkse Analyse van Je Speelstijl/Techniek, Vorderingen en Doelen.

Online toegang tot overzichtelijke ‘Fretboard Layouts’, zodat je per groepsles niveau in één oogopslag een zeer duidelijk beeld hebt van de gitaarhals en de akkoorden, toonladders, enz. die je geleerd hebt. Deze zullen in je account verschijnen tijdens de komende periode.

Daarnaast zien we verder ook:

- Creativiteit en Songwriting Sessies

- Improvisatie en Phrasing (frasering) Coaching-Sessie’s

‘guitar hero Sessies’: analyse van bekende gitaristen hun speelstijl

Hopelijk heb ik hierbij je vraag wat beantwoord. Sowieso weet ik nu al dat de leerlingen die de ICP zullen volgen een zeer sterke levensveranderende transformatie, in hun gitaarspel, muziekkennis, jam-vaardigheden, songwriting, muziektheorie kennis, zelfvertrouwen, etc. zullen ondergaan. Ik ben er zeker van dat we doormiddel van de ICP ieders niveau kunnen opkrikken in één jaar tijd tot een niveau die je anders pas na tien jaar oefenen/lesvolgen zou behalen.
Last edit: 11 years 2 weeks ago by Antony.

Please Log in to join the conversation.

More
11 years 1 week ago #1355 by BartSurmont
Vanuit de sessie van afgelopen zondag onthoud ik vooral het belang van het kennen van de verschillende posities van de toonladders maar ook het belang van deze te kunnen loslaten en de noten per snaar te kunnen lokaliseren.

Het herkennen van de toonaard van een nummer lukt ook veel beter nu.

De tips rond de juist houding, bewegingen, spanning/ontspanning waren ook verhelderend.

en nu weet ik ook wat de verschilldende knoppen op mijn versterker precies doen :cheer:

ben ten zeerste geïntresseerd in het stuk gehoortraining, dus de sessie waarin dit aan bod komt zal ik waarschijnlijk wel weer volgen

de andere sessies wil ik na zondag zeker volgen maar natuurlijk moet het passen kwa tijd en €

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.358 seconds
Powered by Kunena Forum