Na 2 jaar op mezelf gitaar te oefenen via Youtube, ging ik op zoek naar een goede leraar die mij uit het slop kon halen. Ik zocht naar een leraar in Gent en kwam op de website van Gitaar Training Studio terecht. Hier stonden heel wat leuke fragmenten van leerlingen die hun groei op de gitaar toonden. Ik besloot om de telefoon te nemen en te bellen waarna ik naar een gratis proefles kon komen.

Ik werd vorig jaar in het dok-noord ontvangen door Antony. Hij vroeg me wat ik allemaal al kon op de gitaar en wat ik nog wou leren en bereiken. Daarna legde hij wat dingen uit waar ik toen nog geen verstand van had maar waar ik zodanig onder de indruk van was dat ik me wou inschrijven. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

Mijn eerste jaar zit er nu op en ik ben zeer blij met mijn vooruitgang op de gitaar! Ik kan al heel wat liedjes spelen, wat soleren en heb het gevoel dat ik echt muziek aan het maken ben! In de lessen zelf krijg je continu feedback van de leraar: hoe je je eigen techniek kan verbeteren, wat goeie en leuke oefeningen zijn voor thuis, hoe je de nieuwe leerstof best aanpakt om onder de vingers te krijgen, hoe je de riffs uit liedjes eigen maakt, en noem maar op.

Er worden naast de lessen ook heel wat evenementen georganiseerd zoals jamsessies, workshops, enzovoort. Hierdoor leer je veel sneller en leer je ook nieuwe mensen kennen. Er hangt altijd een zeer goede sfeer in de lessen wat het ook zeer aangenaam maakt om telkens naar de les te gaan.

De eindeloze reis is begonnen en de gitaar nemen ze mij niet meer af! Hoe meer je bijleert, hoe beter je wilt worden!

Laurent Carlier, Gent