Ik ben geboren in 1958, dus qua leeftijd ben ik niet meer van de jongste, van geest echter nog altijd wel. Rond mijn veertiende heb ik mijn eerste gitaar gekocht, in de vroege jaren 70 dus. Een vriend leerde mij de eerste vijf akkoorden, meer kende hij ook niet. Toch kon je daar al wel een paar liedjes mee spelen.
Twee jaar later kocht ik mijn eerste elektrische gitaar, een tweedehands Burns uit 1965 die ik nog altijd heb.
Mijn eerste publieke optreden was in een jeugdclub op een vrij podium. Gelukkig zijn er geen geluidsopnames van, want verstoken van enige kennis van toonladders bestond de solo uit wat willekeurig gekozen noten. Zolang het maar luid was, was het goed voor mij toen.
Niemand had in die tijd natuurlijk een computer, laat staan internet. Omdat er geen gitaarleerkrachten te vinden waren in de landelijke Vlaamse Ardennen, schreef ik mezelf maar in op de Muziekschool in Geraardsbergen.
Tot mijn grote ontgoocheling moest je eerst minstens één jaar notenleer doen voordat je de gitaar ter hand mocht nemen. Na tien maanden besluit de jury dat ik nog een jaar moet wachten voordat ik het instrument mag bespelen. Thuisgekomen smijt ik de akoestische gitaar gefrustreerd in de hoek, waarbij de nek breekt. Gitaar spelen is niet voor mij weggelegd.
Op mijn 18e neemt iemand uit een naburige gemeente contact op omdat hun groepje een bassist nodig had. Aangezien ik al een basversterker had, moest ik nog een basgitaar kopen en zo werd ik bassist bij dit groepje, dat aanvankelijk old school rock speelde. Daarmee hebben we een jaar lang het jeugdhuizencircuit afgeschuimd, totdat ze meer richting funk en disco evolueerden, waarbij de bassist meer moest kunnen en mij vervingen voor een betere bassist.
Nadien heb ik her en der nog wat als bassist gespeeld, maar dit alles van korte duur. Daarna verdween de gitaar naar de zolder terwijl het leven verderging: samenwonen, trouwen, kinderen… Tot 2008, toen de passie voor het instrument weer oplaaide tijdens een Django-festival in Liberchies. In de ongedwongen sfeer daar hadden verscheidene festivalbezoekers hun gitaar mee en er ontstonden spontaan groepjes die samensmolten en in cafés en tentjes begonnen te jammen: iemand speelde een thema en zonder enige moeite werd daarover gesoleerd alsof het niets was.
Ik stond versteld: hoe konden ze zomaar ‘out of the blue’ meespelen zonder elkaar te kennen of zonder te repeteren? Toen kwam het gevoel naar boven: ik wil dat ook kunnen!
In Brussel kom ik iemand tegen die wat in diezelfde gypsy-stijl speelt en hij wil mij tegen betaling gerust wat inwijden in deze stijl. Samen met twee andere leerlingen ga ik wekelijks naar Brussel om te leren over diminished, half-diminished, 6- en 9-akkoorden te leren…
Maar met mijn slechte basis is het alsof je als voetballer van een lokaal amateurploegje wil meespelen met een Pro-league club. Opnieuw geef ik gefrustreerd op na een jaar.
Ik ga niet meer uitweiden over andere selfmade gitaarleerkrachten die ik nog ben tegengekomen.
Ondertussen in 2017 speel ik wat liedjes thuis voor het plezier, maar het zijn steeds dezelfde, waardoor ik niets meer bijleer. Het idee om leadgitarist te worden had ik al lang laten varen. Het is opnieuw een vriend die vraagt om eens met de gitaar langs te komen om samen wat te spelen. Daar zie ik de uitgeprinte cursus van Antony liggen. Hij had twee jaar les gevolgd, maar was moeten stoppen omwille van zijn werk, maar hij was vol lof over de aanpak van Gitaar Training Studio en de structuur in de lessen.
Ik zeg tegen mezelf: dit is de laatste keer dat ik er nog iets van ga proberen maken en als het dit keer niet lukt verkoop ik alles wat ik nog heb waar snaren op staan. In september 2019 gaat mijn kennismaking door bij Antony. Op dat moment kan ik twee pentatonische boxen, open – en barré-akkoorden, vrij basic dus.
In tegenstelling tot bij andere leerkrachten waren de zenuwen redelijk onder controle en Antony paste zich aan naar mijn niveau in plaats van de supergitarist uit te willen hangen. Mijn besluit was genomen en ik volg nog altijd les, een beslissing waar ik me nog altijd goed bij voel.
Wat is nu het verschil met mijn vorige ervaringen en leerkrachten?
Structuur, opbouw, herhaling, niet proberen te lopen voordat je kan stappen. Ook is er aandacht voor belangrijke details tijdens het spelen, waarvan niemand mij voordien gezegd had dat het belangrijk is om daar op te letten. Ik merk nu ook gestage vordering in mijn gitaarspel, wat belangrijk is.
Een paar weken geleden ging ik met iemand jammen, de nummers die we gingen spelen had hij van buiten geleerd. De akkoorden leenden zich perfect voor de pentatonische toonladder en in combinatie met het gebruik van chord tones klonk mijn (bescheiden) solo goed klonk.
Hij was verbaasd en vroeg of ik die liedjes kende, wat niet het geval was. Dit was een compliment, maar voor mij was het een gevolg van de nodige basiskennis te hebben die ik eindelijk geleerd heb bij Antony.
Ik wil zeker niet de grote gitarist uithangen, want dat ben ik niet, maar het was een leuk moment na die lange zoektocht met de gitaar.
Guy Van den Berge, Brakel
Gezien mijn onkunde op de elektrische gitaar en mijn enorme gebrek aan kennis ben ik her en der op het internet beginnen zoeken om mijn gitaarspel vooruit te helpen. Zeer snel had ik het gevoel veel verschillende nieuwe aspecten te hebben ontdekt waar ik jammer genoeg precies niets echt over bijleerde. Omdat mijn kennis bestond uit samengesprokkelde stukken info over ‘van alles en nog wat’ heb ik mezelf ertoe gezet om hierbij de nodige hulp te zoeken. Door simpelweg te zoeken naar gitaarlessen in de buurt van Gent, waar ik studeer, ben ik terecht gekomen op ‘Gitaar Training Studio’, waar ik na een enthousiast telefoongesprek en een leuke welkomstles ben begonnen met les volgen.
Zoals men wel al eens zegt: Ik wist over veel dingen iets, maar jammer genoeg wist ik over zeer weinig dingen veel. Met andere woorden, ik stond niet echt heel ver als het aankwam op theoretische achtergrond of goede techniek oefeningen. Doordat ik verschillende jaren akoestische gitaar had gespeeld begon ik zeker niet van nul en had ik toch wel een degelijke basis waar ik op kon verder werken. Maar van zodra het iets moeilijker werd qua techniek moest ik toch net iets te snel afhaken.
Ik denk dat het zeker niet overdreven is om te starten met het feit dat ik in het afgelopen jaar bij GTS enorm veel heb bijgeleerd! Er wordt zeer goed de nadruk gelegd op welke zaken belangrijk zijn voor je gitaarspel. Voor elke mogelijke techniek staan er een reeks oefeningen klaar om jezelf hierin te trainen met telkens verschillende moeilijkheidsgraden. Ook het zelf ontwikkelen van een ‘gitaarstijl’ wordt aangemoedigd door je meermaals gewoon te laten soleren over een bepaalde akkoordenprogressie. En zeker niet onbelangrijk, vind ik er een enorm leuke sfeer hangen.
Gerben Vandenbosch, Temse
Koen Colle,
Gent
Na 2 jaar op mezelf gitaar te oefenen via Youtube, ging ik op zoek naar een goede leraar die mij uit het slop kon halen. Ik zocht naar een leraar in Gent en kwam op de website van Gitaar Training Studio terecht. Hier stonden heel wat leuke fragmenten van leerlingen die hun groei op de gitaar toonden. Ik besloot om de telefoon te nemen en te bellen waarna ik naar een gratis proefles kon komen.
Ik werd vorig jaar in het dok-noord ontvangen door Antony. Hij vroeg me wat ik allemaal al kon op de gitaar en wat ik nog wou leren en bereiken. Daarna legde hij wat dingen uit waar ik toen nog geen verstand van had maar waar ik zodanig onder de indruk van was dat ik me wou inschrijven. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!
Mijn eerste jaar zit er nu op en ik ben zeer blij met mijn vooruitgang op de gitaar! Ik kan al heel wat liedjes spelen, wat soleren en heb het gevoel dat ik echt muziek aan het maken ben! In de lessen zelf krijg je continu feedback van de leraar: hoe je je eigen techniek kan verbeteren, wat goeie en leuke oefeningen zijn voor thuis, hoe je de nieuwe leerstof best aanpakt om onder de vingers te krijgen, hoe je de riffs uit liedjes eigen maakt, en noem maar op.
Er worden naast de lessen ook heel wat evenementen georganiseerd zoals jamsessies, workshops, enzovoort. Hierdoor leer je veel sneller en leer je ook nieuwe mensen kennen. Er hangt altijd een zeer goede sfeer in de lessen wat het ook zeer aangenaam maakt om telkens naar de les te gaan.
De eindeloze reis is begonnen en de gitaar nemen ze mij niet meer af! Hoe meer je bijleert, hoe beter je wilt worden!
Laurent Carlier, Gent
Mijn favoriete muziekinstrument is altijd de gitaar geweest. Niet dat ik ook maar één instrument kon bespelen, maar stel dat… yep, dan had ik de gitaar gekozen. Dat veranderde allemaal tot iemand in de familie liet vallen dat ze gitaarlessen aan het volgen was. Persoonlijk en gestructureerd op haar maat! Dat wou ik ook! Dus op zoek naar Gitaar Training Studio in het Gentse. Na een persoonlijk gesprek met Anthony, vatte ik de lessen aan met het start programma.
Ik had enorm veel zenuwen! Ik kon niet eens deftig een plectrum vasthoude en kon geen noten lezen maar toch was ik weldegelijk aan het gitaar spelen!
Gitaar Training Studio te Gent biedt een zeer evenwichtige combinatie van trainingen en lessen op niveau aan. Je wordt op maat begeleid met voldoende ruimte voor je eigen kunnen. Het is niet zomaar een ‘welk liedje gaan we nu spelen’ lesmethodiek. Je wordt geleidelijk aan ingewijd in terminologie, theorie, techniek, samenspel, improvisatie etc.
Door een uitgebreid agenda-aanbod is er mogelijkheid om met je lesuren te schuiven. Altijd handig als je een drukke job hebt.
Gitaar Training Studio is de ideale manier om die gitaar wens van vroeger in realiteit om te zetten!
Tilly De Keyser, Gent
Ik volg les in Gent onder leiding van Tom die ik een zeer enthousiaste leraar vind met veel geduld. Ik wou al heel lang gitaarles volgen maar door het feit ik een zeer onregelmatig werkschema had was dit niet mogelijk. Nu ben ik met pensioen en heb ik wel de tijd. Het enthousiasme van Tom heeft mij al aangezet om een nieuwe gitaar aan te schaffen waar ik alle dagen tot mijn vingers pijn doen zit op te oefenen en dus zeker doorga met de lessen.
De Roose Dirk, Gent

Ik ben in november 2011 gitaar beginnen spelen, na meer den een jaar oefenen op barrés en open akkoorden vond ik dat het wel eens tijd werd dat ik eens wat meer vooruitgang maakte, want meer dan een jaar diezelfde akkoorden spelen werd wel wat eentonig..
Na lang zoeken ben ik op de gitaarlessen van Gitaar Training Studio gekomen. Toen ik de site las voelde ik dat dit de manier was waarop ik gitaar wou leren spelen. Ik heb mij dan ook zonder twijfelen ingeschreven voor een gratis proefles.
Na mijn gratis proefles in augustus 2013 heb ik niet getwijfeld om mij in te schrijven voor de intensive coaching en de gewone groepslessen. Nu een jaar en een half verder volg ik les bij de gevorderden rock.
Het positieve aan de lessen is dat je geen verplichtingen hebt, en je ook geen notenleer moet gaan volgen. Je leert bekende songs spelen en alles word uitgelegd op een duidelijke en rustige manier.
In de intensive coaching word de focus vooral gelegd op improvisatie en techniektraining, zonder deze intensive coaching had ik bepaalde technieken zeker nog niet onder de knie omdat ik deze niet op mezelf zou hebben uitgevist of misschien langs de kant zou hebben laten liggen… Daarom is het heel goed de intensive coaching te volgen als motivator, omdat je dan zeker weet dat je iedere week toch wel zeker minimum 2 uur oefent op techniek, improvisatie etc…
Niks is verplicht je kiest gewoonweg zelf waar je je thuis wilt op focussen, al de verschillende aspecten komen steeds terug in de lessen dus er is zeker niks dat je kan missen of vergeten of waartoe je je verplicht hoeft te voelen om het direct onder de knie te krijgen...
Kortom zonder deze lessen kon ik niet spelen wat ik nu kan spelen, ik heb nog steeds heel veel te leren, maar zonder deze lessen was de motivatie misschien al weg,.. Ik ga door tot het bittere einde!
Dus Antony, merci voor de positieve vibes en de toffe lessen!

Ik was 3 jaar geleden op zoek naar een gitaarleraar omdat ik amper vooruitgang boekte. Ik kwam terecht op de site van Gitaar Training Studio en daar vond ik een uitnodiging voor een gratis proefles. Wanneer je je inschrijft voor een proefles, kan je al enkele problemen aankaarten die je in de proefles wil behandelen en dat is heel handig. Ik kwam terug van de proefles met een enorme bagage aan ideeën en tips om mijn gitaarspel te verbeteren. Ik besloot meteen om les te volgen, want ik maakte al veel vooruitgang na die ene proefles.
Tijdens de lessen leer je technieken, maar ook nummers. Daardoor kan je altijd alles wat je leert op een muzikale manier oefenen. Naarmate je vordert, krijg je ook meer inzicht in de theorie van de muziek en meer inzicht in de hals van de gitaar. Je krijgt dus telkens meer mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan met je gitaar.
Ik kom na elke les thuis met een drang en inspiratie om gitaar te spelen. Dankzij de lessen en nuttige tips van Antony klinkt mijn gitaarspel meer en meer hoe ik wil dat het klinkt!Lieven Gevaert, Gent
Het is bijzonder aangenaam en leerrijk bij jou lessen te kunnen volgen!
Bedankt.
Philippe Debrulle, Gent
Ik kijk elke keer uit naar de volgende les. De sfeer is heel aangenaam en ontspannen.
De meeste vooruitgang heb ik intussen geboekt op het vlak van techniek. De lessen gitaar techniek hebben tot nu toe de meeste vruchten afgeworpen.
De ervaring van de leraar is bijzonder nuttig: hij ziet heel snel wat er fout gaat en hoe het kan verbeterd worden.
Karel DC, Aalter

Een tijdje geleden zocht ik naar een hobby maar ik wist niet goed wat zou ik kunnen doen. Op een da was ik op vakantie op Lanzarote en toen zag ik een Cubaanse vrouw die zo mooi zat te zingen en spelen met een gitaar. Toen wist ik : “Dat is het, ik wil graag een gitaar spelen"! Toen dacht ik : “Waarom heb ik daar vroeger niet aan gedacht?”.
Als ik 16 jaar was brachten we nachten door in de zomer buiten in een pergola met te luisteren naar jongens die zo romantisch konden zingen en spelen op een gitaar, het was zo mooi... liefde en gitaar! En nu, 20 jaar later voel ik nog altijd hoe breekbaar en fijn een mens zich kan voelen als hij luistert naar iemand die gitaar kan spelen waar je kippenvel van krijgt. Alleen al het idee dat ik een aantal liedjes kan spelen maakt mij gelukkig en emotioneel.
Bedankt voor goed opgebouwde lessen en leuke sfeer. Ook je positieve aanpak maakt zo veel gemakkelijker om kracht en tijd te vinden om door te gaan.
Ooit zal je trots op ons zijn, jou leerlingen!
Larysa Havrusenko, Ellezelles
Vraag hier je gratis gitaarles te Gent aan.