Gezien mijn onkunde op de elektrische gitaar en mijn enorme gebrek aan kennis ben ik her en der op het internet beginnen zoeken om mijn gitaarspel vooruit te helpen. Zeer snel had ik het gevoel veel verschillende nieuwe aspecten te hebben ontdekt waar ik jammer genoeg precies niets echt over bijleerde. Omdat mijn kennis bestond uit samengesprokkelde stukken info over ‘van alles en nog wat’ heb ik mezelf ertoe gezet om hierbij de nodige hulp te zoeken. Door simpelweg te zoeken naar gitaarlessen in de buurt van Gent, waar ik studeer, ben ik terecht gekomen op ‘Gitaar Training Studio’, waar ik na een enthousiast telefoongesprek en een leuke welkomstles ben begonnen met les volgen.
 
Zoals men wel al eens zegt: Ik wist over veel dingen iets, maar jammer genoeg wist ik over zeer weinig dingen veel. Met andere woorden, ik stond niet echt heel ver als het aankwam op theoretische achtergrond of goede techniek oefeningen. Doordat ik verschillende jaren akoestische gitaar had gespeeld begon ik zeker niet van nul en had ik toch wel een degelijke basis waar ik op kon verder werken. Maar van zodra het iets moeilijker werd qua techniek moest ik toch net iets te snel afhaken.
 
Ik denk dat het zeker niet overdreven is om te starten met het feit dat ik in het afgelopen jaar bij GTS enorm veel heb bijgeleerd! Er wordt zeer goed de nadruk gelegd op welke zaken belangrijk zijn voor je gitaarspel. Voor elke mogelijke techniek staan er een reeks oefeningen klaar om jezelf hierin te trainen met telkens verschillende moeilijkheidsgraden. Ook het zelf ontwikkelen van een ‘gitaarstijl’ wordt aangemoedigd door je meermaals gewoon te laten soleren over een bepaalde akkoordenprogressie. En zeker niet onbelangrijk, vind ik er een enorm leuke sfeer hangen.


 
Gerben Vandenbosch, Temse