Hoe te oefenen

  • Thiery
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
8 years 4 months ago #1296 by Thiery
Hoe te oefenen was created by Thiery
Er bestaat heel wat verwarring over gitaar oefenen en gitaar spelen.

Gitaar oefenen wil zeggen: bewust een oefening spelen die je nog niet compleet onder de knie krijgt, en ze herhalen tot ze op een redelijk niveau gekend is. Dit is een bewust proces waarbij je constant je jezelf moet afvragen of je tevreden bent met het niveau waarop je deze oefening speelt. Ben je dat niet, oefen je verder.

Wat meestal gebeurd in praktijk, is dat mensen de dingen herhalen die ze al kunnen als ze aan het spelen zijn, en bijgevolg de nieuwe oefeningen een beetje links laten liggen. Dit is helaas niet echt "oefenen", maar meer gitaar spelen.

Oefenen is het proces waarbij je jezelf iets nieuws aanleert, met al dan niet veel moeite. Het kan geen kwaad om natuurlijk te herhalen wat je al kent, maar als je uiteindelijk alleen maar herhaalt, zal je niveau te weinig stijgen, en is er de kans dat je gefrustreerd geraakt met je vooruitgang.

Daarom: oefen bewust, en doe nieuwe dingen, dwing jezelf elke dag een kleine nieuwigheid aan te leren, en voor je het weet sta je veel verder dan je ooit hebt durven denken.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.203 seconds
Powered by Kunena Forum