Hoe gebruik je het forum?

More
8 years 3 months ago #1301 by Antony
Als je nog nooit deel hebt uitgemaakt van een forum, zal je misschien met vragen zitten over hoe het gitaar forum te gebruiken. Deelnemen aan een forum is echter zeer simpel.

Hieronder vind je de belangrijkste informatie die je moet weten om te navigeren door dit forum en je eerste stappen te zetten.

Hoe lees je Posts:

Nadat je inlogt op de site, vind je een overzicht van sub-forums (zoals Gitaar Algemeen, Offtopic, etc.). Klik op de naam om zo’n forum binnen te gaan. Het Gitaar Algemeen forum is de centrale plaats voor 'all things guitar', op dit forum bespreken we alles ivm. gitaar leren spelen, gitaar gear, en andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.
Wanneer je naar dit forum gaat, zie je een lijst van berichtjes (deze berichtjes worden ookwel “topics” genoemd) die gestart zijn door andere leden. Om een topic te lezen, klik je simpelweg op de titel. Zo zie je alle berichtjes die rond deze topic geschreven zijn.

Hoe schrijf je een Reply:

Als je een topic aan het lezen bent, zie je verschillende Reply's (of antwoorden) staan. Om je eigen reply aan te maken, druk je op de groene "REPLY"-knop die je onderaan de laatste post ziet staan. Zo wordt je naar een andere pagina geleidt waar je je bericht kunt ingeven in een venster.

Heb je je tekst geschreven, druk dan op "ADD REPLY" onderaan het venster (dat is de grijze knop links).


Hoe begin je een nieuw onderwerp:

Om zelf een nieuw onderwerp (of 'topic') te creëren ga je naar een subforum (zoals Gitaar Algemeen). Klik op de groene knop bovenaan "NEW THREAD".

De pagina waarop je dan terecht komt geeft je een venster waarin je tekst kunt schrijven. Vul je titel bovenaan in (bijvoorbeeld: "nieuwe fender telecaster gitaar"), om daarna je bericht te schrijven in het venster. Dit is hetzelfde wat je zou doen wanneer je iemand een email zou zenden.

Om je berichtje te posten klik je op de knop "POST TOPIC" (grijze knop linksonder). Je ziet een nieuwe pagina verschijnen waar je bericht in de lijst van topics komt te staan. Jouw topic vind je helemaal bovenaan de lijst terug.

Hoe een foto toe te voegen aan je profiel:

Klik bovenaan dit forum op de paarse tekst "My Profile". Onder "Personal Info" lees je in de paarse tekst "My Avatar". Hier kun je uit een lijst een bepaalde foto selecteren of je eigen foto vanop je computer uploaden. Om je eigen foto te gebruiken klik je op de knop bladeren, waarna je de foto vanop jouw computer selecteert. Klik daarna op 'uploaden'. Let erop dat je foto niet te groot is in bestandsgrootte; als de foto te groot is, verklein je hem best eerst.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.214 seconds
Powered by Kunena Forum