Songwriter Coaching - Zomer 2019

Wil je ook al Lang je Eigen Songs Schrijven en/of Componeren?

Misschien probeer je dit al zelf of speel je al in een band...


Het leren schrijven en componeren van eigen songs/muziekstukken kan zowel uiterst bevredigend zijn als zeer frustrerend, afhankelijk van de aanpak die men hanteert.

 
Er zijn twee manieren waarop je kunt te werk gaan bij het leren schrijven van muziek:

1) Ofwel kies je de methode waar je met je instrument in je hand op zoek gaat naar stukken die ‘leuk’ klinken en hoop je iedere dag opnieuw dat een goed idee je 'overkomt'. Je schrijft met een ‘vallen-en-opstaan-methode’, die uiterst afhankelijk is van allerlei factoren. Sommige dagen schrijf je goed, andere dagen zit je ‘zonder inspiratie’ en lukt het je niet om verder te schrijven. Deze methode is zeer tijds-intensief; soms gaan er uren voorbij zonder dat je vooruitgang maakt. Andere dagen vind je een stuk of passage die goed klinkt, maar slaag je er niet in om die op een vlotte manier te verbinden in het geheel van een song.


2) Ofwel leer je verschillende songwriting technieken en concepten en pas je deze toe op je eigen songs. Je hebt direct de juiste tools om in allerlei omstandigheden je gevoelens om te zetten in muziek. Je leert ZONDER 'vallen-en-opstaan' muziek schrijven aan de hand van verschillende methoden en technieken en je leert muziektheorie niet enkel verstaan, maar ook toepassen!


Voor velen lijkt het zelf schrijven van je eigen muziek een onbereikbare droom. Misschien denk je dat je eerst zeer ervaren moet worden op je instrument voordat je ook maar kan gaan denken aan het schrijven van je eigen songs.


De realiteit is dat het leren schrijven van songs een vaardigheid is die je voor de rest van je leven kunt leren beheersen. Als je beter wordt op je instrument, zal dit enkel betekenen dat je waarschijnlijk complexere stukken zult schrijven, maar de basisprincipes van het schrijven van muziek blijven dezelfde. Daarenboven zijn er zeer veel voordelen verbonden aan het leren schrijven van muziek.

 

Leer Niet Enkel Je Instrument Beheersen Maar Ook De Vaardigheid Om Zelf Muziek Te Schrijven

  

Dit zijn slechts enkele van de Vele Voordelen die je zult verwerven door het leren schrijven van muziek:

 • Het schrijven van je eigen songs vormt een leuke en soms welkome afwisseling op het oefenen op je instrument. Het oefenen op je instrument gaat vaak gepaard met ups-en-downs. Het schrijven van je eigen songs zorgt ervoor dat je afwisseling hebt in de zaken die je thuis oefent/speelt.

 

 • Door het leren schrijven van songs heb je een doel om naar te werken. De oefeningen die je doet op je instrument zullen er niet enkel voor zorgen dat je technisch een betere muzikant wordt, maar dat je op lange termijn betere nummers zult schrijven.

 

 • Je zult theoretische concepten echt leren beheersen. Componeren gaat over keuzes maken (wat klinkt beter?). Om deze keuzes te kunnen maken is het belangrijk dat je de mogelijke alternatieven ziet. Daarvoor heb je muziektheorie nodig.

 

 • Door theorie te leren toepassen op songwriting, zul je sommige concepten die je voorheen gewoon ‘begreep’ echt door en door verstaan, doordat je er veelvuldig aan de slag mee gaat in je songwriting. Dit maakt het leren van theorie veel leuker, omdat hoe meer theorie je kent, hoe meer mogelijkheden je hebt om songs te schrijven.

 

 • Het is een vaardigheid die je zult beheersen voor de rest van je leven. Denk even na hoe goed het zou voelen als je in momenten van persoonlijk geluk, verdriet, etc. jezelf zou kunnen uitdrukken door muziek. En het hoeft niet enkel een vaardigheid te zijn waar je enkel voor jezelf baat aan hebt, zo kun je je songs delen met vrienden, familie,.... Hoe tof zou het niet zijn om in plaats van een cadeau te kopen voor iemand zijn verjaardag, gewoonweg een song te schrijven?

 

Leer Jezelf Uitdrukken In Je Eigen Songs

 

Dit Programma Is Voor Jou Als Je:

 • Nog nooit eigen songs hebt geschreven, maar dit wilt aanleren op een manier waarbij je weet dat je geen honderden uren zult verliezen door het met de vallen-en-opstaan-methode zelf te proberen.

 

 • Zelf al je eigen nummers schrijft, maar er beter in wilt worden en meer technieken en concepten wilt leren om je songs meer variatie en dynamiek te geven en verschillende mogelijkheden te verkennen.

 

 • Zowel in een band wilt spelen of speelt en eigen nummers wilt creëren, of nummers wilt schrijven op jezelf.

 

Je Leert Onder Andere:

 • De mindset creëren om zelf songs te beginnen schrijven. De meeste mensen die muziek studeren denken dat ze eerst ‘beter’ moeten worden op hun instrument of de theorie volledig moeten ‘beheersen’ voordat ze kunnen van start gaan om eigen songs te schrijven. Niets is minder waar... Je leert hoe je komaf kunt maken met de zaken die je tegenhouden eigen songs te schrijven op regelmatige basis.

 

 • Hoe je kunt communiceren met andere songwriters, partners, bandleden,.... op een manier waarop je zelf geen instrument nodig hebt om bepaalde ideeën te delen. Je leert 'pre-compositie' vaardigheden hanteren om enkel met pen en papier een muziekstuk vorm te geven.

 

 • Welke software je best gebruikt om jezelf op te nemen.

 

 • Met welke songwriting-methode je jezelf kunt openstellen voor een ongelimiteerde stroom van muzikale ideeën (zelfs indien je geen inspiratie hebt, zul je met deze methode in staat zijn om een hoop nieuwe ideeën te ontwikkelen).

 

 • Hoe je aan de hand van een gebruiksvriendelijk songwriting-concept je ideeën, dromen, gedachten, etc. kunt omzetten in muziek.

 

 • Theorie omzetten in de praktijk. Het doel van muziektheorie is om vat te krijgen op hoe jouw muziek precies kan beschikken over de emoties die je wilt uitdrukken op het gepaste moment. Muziektheorie zal je hierbij helpen. Nog voor je je instrument hebt aangeraakt zul je weten welke emotie een bepaald akkoord of bepaalde noot kan teweegbrengen.

 

Ook al denk je dat je er nog niet klaar voor bent of denk je dat je eerst beter moet worden op je instrument... Als je het verlangen hebt om je eigen songs te leren schrijven dan is het beste moment om dit te leren NU aangebroken.Bij het Inschrijven op de Songwriter Coaching Ontvang je :

 • Toegang op deze intensieve coaching.
 • Songwriting Werkboek met verschillende compositie-methoden, stijlen en concepten.


Daarnaast zul je in contact komen met mensen net zoals jij. Zo zul je de mogelijkheid hebben, indien je dit wenst, om zowel tijdens als na dit programma verschillende ideeën verder uit te wisselen met 'je collega's' die deel uit maken van het songwriting programma.

Dit zijn zaken die je zult beheersen voor de rest van je leven. Dit programma zal je jaren in tijd sparen door niet alles op een ‘vallen en opstaan’-methode te leren.

Jonge Songwriter Vertelt Over Zijn Lessen

Ik ben drie jaar geleden begonnen met het schrijven van nummers. Ik heb hierbij veel steun gehad aan de lessen die Antony me gaf. Ik herinner me nog goed hoeveel problemen ik had met het vormen van Barré-akkoorden, maar dankzij Antony schrijf ik nu nummers in Barré. Ik wilde al nummers leren schrijven, mensen met woorden weten te raken, van toen ik nog een klein manneke was van een jaar of twaalf...Toen waren dat natuurlijk nog banale woordspelingen zoals "ik hou van jou en ik blijf je trouw", ondanks het feit dat ik het woord 'trouw' nog niet eens kende. Nu ben ik een jonge creatieveling van 21 jaar oud en heb ik reeds om en bij de 25 nummers geschreven, waarvan één song gebruikt werd op het debut-album van Roel Vanderstukken. Antony is een wonder op het vlak van muziek, ik leerde van elke simpele melodie een eindwerk te maken waar kippenvel spontaan van komt opsteken! Zo heb ik het ook ervaren tijdens onze songwriting-sessies... Ik wist niet dat ik zo'n geluiden, melodieën en muziek uit mijn gitaar kon krijgen. Ik denk nog vaak terug aan onze lessen.Met de muziek die ik nu schrijf, ben ik het script en scenario aan het ineen steken van een musical. Wie weet komt deze ooit nog eens op de planken, en zonder Antony zou dit nu al een verloren droom zijn geweest!" De meeste dromen zijn bedrog, maar één keer in de zoveel tijd komen dromen uit", zong ooit een bekende Nederlandse zanger! Wel, ik geloof hem graag...
 

Ik ben je nog steeds erg dankbaar voor al het moois dat je me aangeleerd hebt.

Nick Oninck, Oostende

 

Alle instrumenten zijn welkom!

Doordat de technieken die we zien en de oefeningen die we doen NIET afhankelijk zijn van een bepaald instrument, ben je zowel welkom als je piano, zang, drum, gitaar, basgitaar,... speelt. Alle instrumenten zijn dus mogelijk.


Voorkennis

Om deel te nemen aan dit programma is een voorkennis van minstens 5 maanden op je instrument nodig.


Indien je twijfelt of je wel goed genoeg bent om deel te nemen...

Vele beginnende muzikanten denken dat ze eerst beter moet worden op hun instrument om zelf songs te schrijven. Het antwoord is altijd; er is geen beter moment om te leren songs schrijven dan door met de kennis die je hebt verworven NU aan de slag te gaan (ook al is deze kennis (nog) zeer beperkt). Hoe vroeger je deze vaardigheid leert en hoe meer je hier mee aan de slag gaat hoe beter je er zal in worden. Daarenboven zal het leren schrijven en componeren van muziek je helpen creatief om te gaan met je instrument en beter vat te krijgen op de zaken die je leert wanneer je oefent op je instrument.


Wanneer?

Het Songwriter Programma gaat door op zondag 14 juli 2019. De lessen gaan door van 10 uur - 17 uur in de Gitaar Training Studio - Antwerpen.

Adres: Lange Winkelhaakstraat 26 te Antwerpen.

 

Lesgeld

Het lesgeld om deel te nemen aan het Songwriter Programma bedraagt 247 euro. Leerlingen van Gitaar Training Studio kunnen deelnemen aan het kortingstarief van 147 euro.

BELANGRIJK:

Doordat er een beperkt aantal plaatsen in dit programma zijn, is het zeer sterk aangeraden je plaats ruim op voorhand te reserveren. Inschrijven op dit programma is enkel mogelijk zolang er nog plaatsen vrij zijn. 

 

Inschrijven doe je via volgende link: