Wil je een competentere gitarist worden?

 • Ben je gefrustreerd doordat je steeds dezelfde gitaarlicks speelt?
 • Heb je het gevoel dat je vast zit in één positie op de gitaarhals wanneer je een solo speelt?
 • Ondervind je moeilijkheden om te improviseren wanneer je een song voor het eerst hoort?
 • Heb je een repertoire van bekende nummers maar zou je graag je eigen touch aan deze nummers geven?
 • Heb je moeite om de toonaard van een song waarin je kan soleren te identificeren?
 • Vind je het moeilijk om songs en solo’s te leren spelen op het gehoor?
 • Misschien heb je al een paar ideeën in je hoofd, maar weet je niet hoe ze te spelen op de gitaar?
 • Wil je foutloos geweldige gitaarsolo’s spelen?
 • Wil je de hals van de gitaar beter leren verstaan?
 • Wil je meer coole gitaarlicks en tricks leren?
 • Wil je leren improviseren in elke toonaard?
 • Wil je toonladders leren, maar je weet niet waar te beginnen?
 • Misschien ken je al wat toonladders, maar weet je niet hoe ze toe te passen?
 • Misschien wil je je gitaartechniek verbeteren om een competentere gitarist te worden?
 • Zou je willen begrijpen hoe de gitaar werkt en het complete overzicht hebben zodat je alles kunt spelen wat je wilt zonder te denken?


Als je op minstens één van deze vragen "JA" antwoord dan is dit programma voor jouw!

In het gevorderden programma ligt er een duidelijke focus op het toepassen van wat je reeds kent en de ganse gitaar beheersen. Als competente gitarist wil je niet éénmaal iets "correct" kunnen spelen, ons doel is om de technieken zodanig te meesteren zodat we dit niet meer verkeerd kunnen spelen.

 

 


Het gevorderden programma geeft je de optie om verschillende gitaardisciplines te leren beheersen:


 • Theorie en Repertoirestudie

Hoe meer je als gitarist ontwikkelt hoe belangrijker het wordt over een compleet overzicht te beschikken over het instrument. Nochtans is theorie toepassen op de gitaar niet al te moeilijk; éénmaal je het verband tussen de verschillende akkoorden, toonladders, etc. inziet hoef je dit enkel te leren toepassen.

In deze lessen wordt je van dicht bij geholpen niet enkel de nodige kennis te verstaan, maar ook te verwerken en toe te passen. In het luik repertoirestudie leer je bestaande nummers te analyseren vanuit de theorie.  Dit kan niet enkel handig zijn als je zelf nummers wilt leren schrijven (en je wilt weten wat je juist doet als je lukraak 4 akkoorden uitkiest), maar ook als je wilt leren improviseren of loopjes spelen terwijl je akkoorden speelt.


 • Rock Gitaar

Als vorderende Rock-gitarist is het belangrijk om door gitaristen gecoacht te worden die dezelfde weg als jou al hebben bewandelt. Je leert omgaan verschillende Rock-Riffs die afhankelijk van je niveau van gemakkelijk en traag naar heel rap en moeilijk gaan. Rock-stijlen zoals Metal en Punk waarin je vaak uitdagende riffs moet spelen komen aan bod naast een waaier van andere Rock-georiënteerde stijlen. 

Als je er van droomt om in een band te spelen als ritme of leadgitarist, grijp dan nu je kans! Ook al speel je reeds in een band, met de juiste begeleiding kun je je doelen veel rapper bereiken en rapper vooruitgang boeken.


 • Blues Gitaar      

Het onderwerp blues-gitaar kent een grote verscheidenheid aan genres, specifieke technieken, ritmes, etc. Je leert zowel begeleiden als soleren in verschillende bluesstijlen zoals Texas Blues, Delta Blues, Soul Blues. We bouwen een repertoire met bluesklassiekers zoals stormy monday blues (T-bone Walker), The thrill is gone (B.B. King), etc. Je leert bluesschema's te analyseren om zo verscheidenheid in je akkoorden en begeleiding te brengen. We soleren en begeleiden in veranderende akkoordenprogressie's; de gekende 12 bar blues (met een groot aantal variaties) en de minder bekende 8 bar blues.

We maken ook de link met Jazz en Bluesjazz door basis akkoordenschema's uit te breiden. In deze bluesstijlen leer je zelf solo's opbouwen en improviseren, want kunnen improviseren is een must voor elke bluesgitarist. Maar niet enkel samen leren jammen geeft grote voldoening als muzikant, je leert ook akkoordensschema's die je zonder begeleiding kunt spelen en loopjes die je tussenin de akkoorden kunt spelen, zodat je als enig gitarist toch al volledige nummers kunt brengen.

In volgende video zie je leerling Gregory een mooie live blues performance opvoeren tijdens het Gitaar Training Studio Event in oktober 2019:

 


 • Fingerpicking

In de cursus fingerpicking leer je over de verschillende houdingen van je rechterhand die je kunt gebruiken. Je leert akkoorden spelen met verschillende variaties en fingerpicking-patterns die we gaan toepassen op zowel eigen gekozen akkoorden en gekende nummers.

Klassiekers zoals "Tears in Heaven" als "Stairway to Heaven" leer je stap voor stap aan.

Hieronder zie je Benjamin, leerling van Gitaar Training Studio Gent, aan het werk met wat hij leerde in zijn lessen fingerpicking:

 

 


 • De Kunst van het Soleren
Zou je graag zelf solo's kunnen spelen die de luisteraar bij de keel grijpt of hen kippevel geeft? Wil je de ganse hals van de gitaar begrijpen en daaruit solo's kunnen spelen?
 
In "de kunst van het soleren" leer je de ganse hals van de gitaar gebruiken om zo eigen solo’s op te bouwen. Het is zeer bevredigend als muzikant om een eigen stijl te ontwikkelen op je instrument. Dit kan echter een uitdaging zijn, als je geen volledig overzicht hebt over de gitaar en niet weet welke toonladders je kunt spelen over de specifieke akkoorden.

In deze cursus leer je niet enkel de het complete overzicht die je nodig hebt als lead gitarist, maar je leert ook gevoel leggen in je improvisaties door het toepassen van verschillende oefeningen. Dynamiek, timbre, gevoel en timing worden aangeleerd, zodat je deze belangrijke muzikale termen kunt toepassen in je eigen improvisaties. Verschillende ritmische figuren worden gegeven, zodat je meer variatie in je solo-gitaarspel kunt aanbrengen en je solo's echt kunt interessant maken. We oefenen op de 2 meest onderschatte technieken in solo gitaar; bends en vibrato. Vanuit een correcte techniek oefenen we op verschillende manieren totdat deze technieken eigen worden aan je gitaarspel.

Doormiddel van backing tracks (begeleidings-tracks) en samenspel leer je improviseren in een brede waaier van stijlen; je leert spelen over een funky groove, bluesschema, country, in rockstijlen, etc. Je leert verschillende licks of loopjes onder de knie krijgen, op verschillende plaatsen op de hals van de gitaar.Hierbij is het belangrijk dat je deze solo-stukjes niet uit het hoofd leert, maar vanuit je gevoel leert spelen.

In de volgende video zie je Jonas aan het werk die in de gevorderde gitaarlessen leerde hoe je een solo moet componeren in combinatie met meerdere muziekinstrumenten:

 

Kortom, als je serieuze vooruitgang wil boeken in je lead gitaar spel, dan ben je hier op de juiste plaats!


 

Wacht niet langer om jouw doelen te bereiken op de gitaar!

Je hebt waarschijnlijk al talloze uren geïnvesteerd in je gitaarspel en je verdient het om een uitzonderlijke vooruitgang te maken met het instrument. Blijf niet langer hangen op hetzelfde niveau en vraag daarom je gratis proefles aan. Op deze gratis proefles leren we elkaar kennen en bespreken we je doelstellingen met de gitaar.

 


 

 

Na een aantal jaren gitaar gespeeld te hebben, muziek school hebben gevolgd en wat privé lessen, vond ik dat ik de laatste jaren niet veel vooruitgang meer boekte.

Dus werd het de hoogste tijd om terug wat meer tijd en energie in het gitaar spelen te stoppen. Geheel geroepen zag ik het artikel van de gitaarschool in de krant staan.
Sedert ik nu de lessen volg boek ik heel wat vooruitgang, dit zowel op gebied van spelen maar ook op gebied van de theoretische en muzikale aspecten van gitaar spelen.

Ik kreeg terug echt fun in gitaarspelen.

Steve Van Wonterghem, Oostende