Hey,

Op zondag 8 mei verwelkomen we Gitarist Josip Pesut in onze gitaar studio voor een masterclass.

Op zijn website vind je verschillende artikelen over gitaar spelen en videos: www.josippesut.com.

Hieronder vind je de video van Josip zijn halve finale optreden op de Supertalent show waar hij vorig jaar aan deelnam:

{youtube}sV3ToRMzKIE{/youtube}

Deze unieke masterclass is opgedeeld in volgende 2 hoofdthema’s:

Thema 1: “GETTING A BETTER TONE”

het verkrijgen van een betere toon op gitaar

Het beschikken over een warme, volle en specifieke gitaartoon is ongelofelijk bemoedigend en inspirerend. Een goede toon is de basis van alles die je speelt op gitaar - melodieën, solo-partijen, riffs, akkoorden, .... Zonder een goede toon op gitaar zullen je mooiste ritmes of solo’s nooit goed overkomen. Het is DE BELANGRIJKSTE FACTOR die zal beslissen of dat je publiek graag zal horen wat je speelt. Mensen willen iets met een betekenis horen en het is in je gitaartoon dat je je persoonlijkheid steekt.

Een goede gitaartoon gaat dieper dan alleen muziek en dat is wat de luisteraar hoort en voelt....

Hoe ontwikkel je een goede toon op gitaar?

Een goede toon op gitaar zit vooral in je vingers en nog meer in je hoofd. Hierachter komt muzikale uitrusting; gitaren, versterkers, plectrums, pick-ups, .... Ik zal je verschillende manieren tonen om op je toon te werken, hoe dit op te bouwen en te evolueren. Je leert een stevige basis waarin je alle je andere kennis van technieken kunt in gebruiken.

Thema 2: THE “SOULFUL” PLAYING

GITAAR SPELEN “MET SOUL”

Heb je ooit iemand een gitaarsolo horen spelen en gedacht “dit is de meest soulvolle gitaarsolo ooit”! Ik heb dit al veel gedacht en beleef dit nog steeds. Ik definieer soulvol gitaarspel als het spelen van iets waar de luisteraar onmiddellijk mee resoneert en reageert met volledige sympathie. Dit kan worden verwezenlijkt door al je gedachten, herinneringen, emoties en energie de je gitaar die je in je handen houdt te stoppen.

Hoe bereik je dit?
Op de masterclass zullen volgende vragen worden beantwoord:

Wat is er nodig om dit te bereiken? Hoe stel je jezelf genoeg “open” voor dit spelen met soul? Heeft het iets te maken met muziektheorie? Heeft het iets te maken met je instrument? Heeft het te maken met andere andere muzikanten? Hoef je hiermee geboren te worden en indien niet hoe kun deze vaardigheid bemachtigen?

-Praktisch:


De masterclass gaat door op zondag 8 mei te Casa da Musica, Groentemarkt 17a te Oostende op volgende uren:

14:00 start masterclass
16:00 einde masterclass

-Kostprijs:

-Voor het publiek:
gitaristen die geen les volgen bij gitaar training studio betalen 25 euro voor de masterclass en kunnen zich inschrijven door een email te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

-Voor leerlingen van Gitaar Training Studio:

Leerlingen van Gitaar Training Studio volgen deze masterclass GRATIS en kunnen inschrijven door hun aanwezigheid te bevestigen via de website (zorg ervoor dat je ingelogt op de website en volg deze link om je als leerlingen te registeren voor dit event.)Optreden:

Josip geeft dezelfde dag van de masterclass 's avonds een optreden, dus op zondag 8 mei.

Iedereen is welkom op dit GRATIS optreden die om 20u begint te Groentemarkt 17a.