Wil je echt alle potentieel halen uit je gitaarspel en alles leren die er maar te leren valt? 

De intensive coaching bestaat uit een unieke reeks workshops waar je per maand ZEVEN uur in één ruimte bijleert en oefent. Deze unieke coaching gaat verder dan normale gitaarlessen, we bekijken dan ook een zeer uitgebreid scala aan onderwerpen:
 
 
- Hoe te oefenen op gitaar? 
Hoe oefen je op een zeer efficiënte manier om zoveel mogelijk resultaat te behalen in een korte tijd? Hoeveel uur per dag of per week je oefent is eigenlijk niet belangrijk; de boodschap is deze tijd ten volle te gebruiken!
 
 
- Gitaar ‘phrasing’ (frasering) en improvisatie
In deze improvisatie workshops leer je hoe je je gitaarsolo’s en improvisaties niet enkel ‘goed’ doet klinken, maar hoe je door implementatie van technieken en oefenstrategieën je gitaarsolo’s zeer expressief kan doen klinken. Het is niet enkel belangrijk om in sommige toonladders je weg te kennen, maar het volledige overzicht te zien van toonaarden, akkoorden, toonladders en je volledig vrij te kunnen uiten wanneer je solo’s speelt, zonder over deze zaken te hoeven nadenken als je speelt.
 
 
- Intensieve gitaar techniek trainingen
De kans is groot dat je niet echt vaak de tijd hebt om zeven uur per dag te gefocust gitaar te oefenen. In de techniek workshop gaan we samen op een zeer efficiënte manier oefenen zodat je je niveau en zelfvertrouwen voelt stijgen.
 
 
- Praktische songwriting
Het leren bespelen van de gitaar is zeer deugdzaam als je je kennis kan omzetten in de praktijk. Het toepassen van theorie, improvisatie, etc. in eigen gecreëerde songs zal je de sleutel geven om alles veel beter te verstaan en verwerken.
 
 
- Muziektheorie
Muziektheorie is een zeer uitgebreid onderwerp. Indien je dit onderwerp aanleert uit boeken of hier en daar wat informatie opneemt duurt het een zeer lange tijd om alle concepten te verstaan en te kunnen gebruiken op je gitaar. In de intensieve coaching muziektheorie workshops hebben we een overvloed aan tijd om stap voor stap in te gaan op de bouwstenen van muziektheorie zodat alles overzichtelijk zal worden voor je. 
 
 
- Gehoortraining
Het ontwikkelen van een goed gehoor is onontbeerlijk voor iedere aspirant-muzikant. Het stelt je in staat om vlot te kunnen meespelen met songs die je hoort op cd, radio, etc, zonder dat je hiervoor de tablaturen moet opzoeken.
 
 
- Spelen in een bandsetting
In de intensieve coaching bekijken we ook wat je allemaal moet kennen en kunnen (muziektheorie, techniek, etc.) om te kunnen spelen in een band en te communiceren met andere muzikanten (bijvoorbeeld in een jamsessie). Niets is immers zo frustrerend als iemand in je band of in een jamsessie je vertelt te spelen in een bepaalde toonaard maar je niet weet wat te doen. Ook doen we verschillende samenspel activiteiten (spelen met basgitaar, drum) zodat je niveau niet enkel in je gitaarspel toeneemt maar in je algemene muzikaliteit. Dit zal leiden tot het meer plezier hebben in het spelen met andere mensen en zal een grote motivatie betekenen om blijvend te oefenen.
 
 
- En nog veel meer…

Omdat er in zeven uur veel tijd is om op alles diep in te gaan krijg je zo stap voor stap een compleet overzicht van alles die belangrijk is om je gitaarspel naar het volgende niveau te doen vorderden in de bovenstaande disciplines.

Leer meer over deze Intensieve Gitaar Workshop
 

Voor de intensieve gitaar workshops (intensive guitar coaching) en gitaarlessen die doorgaan te Gent volg je volgende link: Gitaar Cursus Gent