Muziek maakt mensen gelukkig. Kan je de wereld voorstellen zonder muziek? Wel, ik ook niet. Muziek gaat gepaard met onze emoties, het kan kalmeren of voor een nodige energieboost zorgen!

Ik wou altijd zelf muziek kunnen maken. Toen ik zes jaar oud was, heb ik geprobeerd om piano  te spelen. Na enkele lessen zei mijn leerkracht dat ik geen gevoel voor ritme had en dat ik met de lessen best zou stoppen. Ik was toen echt teleurgesteld.

 Al van kleinsaf vond de klank van gitaar fascinerend.  Ik ben altijd een voorliefde gekend voor rock en jazzmuziek. Toen ik 18 was, kocht ik mezelf een gitaar. Ik was zeer vastberaden om  te leren spelen.

Ik had me ingeschreven in een gemeentelijke muziekschool. Daar kreeg ik vier uur notenleer per week en 30 minuten praktijk. Notenleer vond ik zeer tijdrovend, het viel ook heel moeilijk te combineren met mijn school en werk. Tijdens de praktijklessen leerden we liedjes zoals “Kortjakje”.

Na een jaar les, kon ik zelfs nog geen akkoorden spelen. Klassieke aanpak viel me tegen, ik had al die achtergrondkennis niet echt nodig vermits ik muziek wil maken voor mezelf en het is niet mijn ambitie om een wereldberoemde muzikant te worden.

Enkele maanden geleden vond ik toevallig de informatie over de gitaarcursus “Gitaarles op maat”.  De folder zag er veelbelovend uit. Het aspect van persoonlijke aanpak trok me enorm aan. Na de proefles was ik meteen verkocht! In twee daaropvolgende maanden  leerde ik tabs lezen, basistechnieken voor slag, basisakkoorden, enkele bekende nummers van Coldplay, Nirvana, Anouk. 

Door mijn verhuis naar het buitenland had ik met de lessen moeten stoppen, maar ze hebben me een goede basis gegeven om zelfstandig dieper te duiken in de wereld van gitaar.

Zelf muzikant zijn voor de prof is één zaak, maar een goede leermeester zijn is ook een kunst. Bij de lesgever Antony zijn beide kwaliteiten sterk aanwezig. Zijn muziekcursussen zijn heel goed uitgewerkt. Ze zijn ook duidelijk voor interpretatie.

Hij besteedt ook wel aandacht aan belangrijkste termen vanuit notenleer, maar enkel aan diegene die nodig zijn voor het gitaarspel. De begeleiding tijdens de lessen verloopt vlot en elke keer leer je iets nieuws bij. Er is ook een privéles maandelijks waar student vragen stellen en zijn techniek verbeteren.

 Ik raad deze cursus zeker aan aan mensen van alle leeftijden die van muziek houden en gitaar op een snelle en aangename manier willen leren spelen.

 

Luba Karpova, Brussel