Vandaag ben ik naar mijn wekelijkse gitaarles geweest. We hebben Hotel California van The Eagles geleerd. Er is wel nog wat werk aan :p .We spelen het met barré’s en open akkoorden. Deze afwisseling is voor een beginneling zoals ik wat moeilijk maar het begint toch te lukken!

Ik ben gitaar beginnen spelen sinds september, het is een goede manier om al je zorgen aan de kant te zetten.

De lessen gebeuren in groep, de leraar legt alles rustig uit en toch op een manier waarop je snel vorderingen maakt. Het eerste trimester  hebben we alle basis elementen gezien. Vooral werken met open akkoorden, tabs kunnen lezen, de hals leren kennen, en onze vingers trainen voor beter en sneller tussen de verschillende akkoorden te kunnen wisselen.

Één keer in de maand hebben we ook een privéles. Dan kan je bvb. je eigen liedje meedoen die jij aan het inoefenen bent, je krijgt er tips en herhaalt oefeningen van de groepsles.

Ik vind het zeker aan te raden als je gitaar wilt spelen om naar een groepsles te gaan!

Want als je het enkel op het internet leert dan kan het best zijn dat je fouten maakt en het verkeerd aanleert. Ook heb je minder moed om dit iedere dag te herhalen want er komt toch niemand op je vingers tikken.

De lessen in Oostende zijn ook gemakkelijk te combineren als je een moeilijke agenda hebt, want je kunt iedere week kiezen uit 3 verschillende data’s om naar de les te gaan.

Om de 2 maanden doet gitaartraining ook nog een andere activiteit dat gratis is voor alle leden zoals bowling, guitar hero of naar een film gaan zien, dit vind ik een heel goed initiatief!

Dus ik zal nog een beetje (veel) oefenen zodat ik het liedje Hotel California kan spelen, het is een leuk liedje dus ik zie het zitten!

Mijn vingers zullen rood zien van op de snaren te duwen maar het is het allemaal wel waard. Mijn stress verdwijnt en zeker als er mooie klanken uit mijn gitaartje komen.

 

Lisa Van Daele, 

Brugge