Opletten voor die gitaarbacterie...

 

Hoewel ik al enige ervaring had met de gitaar, bevond ik mij in een situatie dat het gitaarspelen op een dood spoor was terecht gekomen. Ik kon akkoorden nemen en deze spelen (als ze niet te moeilijk waren), maar dat was ook het enige. Bovendien moest ik zeer lang oefenen om een nummer eigen te maken.

Er moest verandering komen, temeer omdat ik mij wilde verdiepen in dit instrument zodat ik mijn creativiteit ten volle zou kunnen benutten.

Toen ik via google op de site van de gitaarschool kwam, besloot ik een informatief mailtje te versturen met blijk van mijn interesse. Ik werd uitgenodigd bij Antony voor een proefles en al vlug bleek dat hij de gitaarbacterie opnieuw tot leven bracht in mij. Bedankt hiervoor Antony J

Hij toonde mij enkele basis elementen, zoals de pentatonisch toonladders (waar ik nog nooit van had gehoord), en legde me uit hoe deze konden worden geïmplementeerd in de muziek. Hij veegde ook mijn bijkomend probleem van de baan, dewelke was dat ik op sommige dagen  (verschillend van week tot week) niet kon komen. Dankzij het systeem van herhalen van lessen (ook in het weekend), zou ik er in slagen om alle lessen te kunnen bijwonen. Bovendien was er ook nog de maandelijkse privéles. Ik ging naar huis en mijn besluit stond vast. Vanaf nu volg ik les bij de gitaarschool.

Intussen zijn we drie maanden verder. De gitaarbacterie is zo groot dat ik ieder dag ‘moet’ oefenen. De kennis dat ik heb opgedaan in deze kleine periode is immens, beseffende dat ik nog maar het topje van een ijsberg heb gezien en nog zoveel te leren heb..

Dankzij het lessen systeem en vooral het inzcht van Antony, die telkens opnieuw je kunde bijstuurt, vorder je werkelijk met rasse schreden. Ook familie en vrienden zeggen me dat ik in een korte periode grote vooruitgang heb geboekt.

Tenslotte wil ik nog meegeven dat de lessen verlopen op een persoonlijke, educatieve, ontspannen en vriendschappelijke sfeer. Het is werkelijk een plezier om er heen te gaan.

 

Dank hiervoor,

Peter Verbeke