Na 25 jaar besloot ik mijn gitaar weer eens boven te halen. Ik had nog nooit lessen genomen en speelde op ‘nonkel Bob niveau’. Dat was niet altijd plezant omdat ik telkens maar weer hetzelfde speelde. Ik wilde meer kunnen maar ook niet eerst jaren noten leren in de muziekschool.

Gitaar Training Studio was daarom een hele vernieuwing en heb weer enorm goesting gekregen om mijn gitaarspel verder te ontwikkelen. Zo heb ik tal van nieuwe akkoorden ontdekt alsook hoe ik solo's moet spelen met toonladders. Het ‘caged-systeem' was daarboven en grote ‘eye-opener’: je kon dus meer dan alleen het e-akoord doorschuiven.

Samen met enkele buren speel ik nu in een band en we repeteren eens per week en treden soms zelfs al eens op. Allemaal omdat het programma van Gitaar Training Studio je van A tot Z meeneemt in alle aspecten van de gitaar. Ik leerde hoe ik mijn versterker goed kon afregelen, hoe ik solootjes kon spelen met toonladders, hoe je moet jammen met anderen, ook durf ik nu ook al aan moeilijkere covers beginnen. Kom gerust eens kijken als we optreden, we noemen 6-PACK!

-Dirk Van Tyghem, Zandvoorde