Toen ik begon met gitaar spelen zag ik het volledig zitten en probeerde liedjes te spelen waarvan ik de tabs vond op het internet.
Voornamelijk op www.ultimate-guitar.com.
 
Het bleef echter bij proberen, want er was niemand die me dat duwtje in de rug gaf als ik merkte dat ik bepaalde technieken voor een nummer niet onder de knie had.
Ik speelde dus meestal dingen die ik al goed kon waardoor ik op een gegeven moment niet meer vooruitging en voor een deel het enthousiasme verloor. Ik was simpelweg geen goeie leermeester voor mezelf.
Gelukkig kreeg ik bij de aanschaf van m'n elektrische gitaar van Bruno (van Bruno's Guitarshop) een kaartje mee van 'een of andere kerel die gitaarlessen gaf'.
Ik vroeg wat rond en kwam bij een kennis die bij jou les volgde. Hij was zeer enthousiast en raadde me aan zeker eens op je site te kijken.  Ondertussen volg ik al twee maanden je 'trainingsmethode' en ik moet zeggen dat ik telkens enthousiaster wordt.
 
In het begin zag ik wat op tegen het spelen met volledig onbekenden maar al gauw bleek dat er een goeie sfeer hing, namelijk die van gitaristen die zich willen amuseren en tegelijkertijd goed hun instrument willen leren kennen. Het feit dat je je leerlingen zo goed als geen verplichtingen oplegt en ze vrij laat in het kiezen van data, geeft een zeer relaxt en eerlijk gevoel.

Aan de hand van een nummer per maand leer je verschillende technieken die op jouw niveau zijn afgesteld. Doordat er elke maand een nieuw nummer aangehaald wordt en dus niet zomaar techniekjes worden geoefend blijft het boeiend; doordat je de dingen uit de les oefent blijf je bezig met je gitaar en dat is waar het allemaal om draait! Ook merk ik dat ik nu, na máár twee maanden, al dingen kan spelen waarvan ik dacht dat ik ze pas binnen twee jaar onder de knie zou hebben!
Ik kijk elke week uit naar de lessen en bovenal: ik amuseer met nóg meer met m'n gitaar. Zowel klassiek als elektrisch.
Dus een boodschap voor iedereen die nog twijfelt om de stap te zetten om lessen te volgen: Probeer het eens! Je zult aangenaam verrast zijn!
 

Sam David, Bredene