Ik had nooit kunnen denken dat ik na één jaar spelen zo'n vordering zou gemaakt hebben op de gitaar.

Toen ik pas begon, ging een hele nieuwe wereld voor me open. Op het net vind je natuurlijk vanalles, en je gaat al gauw opzoeken wat tablatuur is, en zelfs tablatuur downloaden van je favoriete nummers. Dit zelfs nog voor je de basisakkoorden onder de knie hebt. Ook kocht ik me een goed boek aan, maar wanneer je als beginneling moet in een gitaarboek lezen hoe akkoorden opgebouwd zijn, sla je dit boek natuurlijk gauw weer dicht. Ook had ik nog nooit contact gehad met mede-gitaristen, waardoor ik mezelf had vastgeklampt aan mijn bescheiden groep van favoriete muziek.
 
Wanneer ik begon met de les, is het natuurlijk even wennen. Je ontmoet veel nieuwe jonge gitaristen, met elk een andere smaak. Maar toen ik hier en daar blues invloeden hoorde, was ik natuurlijk verkocht. We begonnen met de basis, en bouwden langzaam op. Op het moment dat je beseft dat je dan vorderingen maakt, zou je natuurlijk 10 uren van deze lessen willen volgen in een dag. Ik dacht dat je de gitaar wel zou beheersen op jezelf, en dat de sleutel tot succes gewoon "oefenen" was. Maar al snel ondervind je dat dit niet zo is. Wat voor mij enorm geholpen heeft, is dat ik ten eerste feedback kreeg, weten dat je het goed doet (!) en dat mijn muzieksmaak geweldig vergroot is, je leert van elk genre wel eens proeven, wat erg inspirerend is !
 
En leuk is het toch, dat in het begin het "oefenen om toch maar één nummertje onder de knie te krijgen" overgaat naar het plezier om je eigen smaken uit te werken op de gitaar. En mooi meegenomen; tijdens te lessen leer je al doende stukjes theorie, waardoor het na een tijdje voor je als een puzzeltje in elkaar valt.

 

In de volgende video vertelt Dries over zijn ervaringen met de lessen en de vooruitgang die hij maakte in nog geen 2 jaar met de gitaar:

Dries Pottevijn, Gistel

Beluister hier het gitaarspel van Dries Pottevijn na amper anderhalf jaar gitaar te spelen!