Deze zomer kun je je gitaarspel verder ontwikkelen in een speciaal ontwikkeld groepsles programma, kun je verschillende unieke workshops volgen of kom je gewoon meespelen of gewoonweg luisteren op de jam sessie. Ook privélessen inplannen op een flexibele basis is een mogelijkheid. Hieronder vind je het volledige overzicht van alle gitaar zomer programma's:
 
GROEPSLESSEN GITAAR


Tijdens de zomermaanden focussen we tijdens de groepslessen gitaar op het spelen van bekende songs in bandsetting. Zo leer je deze songs samenspelen met bas en drum terwijl je verschillende akkoorden, riffs en gitaarsolo’s noot voor noot leert meespelen.


GITAAR WORKSHOPS

Gedurende de week van 12 - 17 augustus kun in de gitaarschool dagelijks workshops komen volgen die gaan over verschillende onderwerpen zoals gebruik van distortion en wah-wah pedalen, sweep picking, gehoor training, gitaar onderhoud, etc. Deze workshops zijn GRATIS voor leerlingen die actief les volgen tijdens de zomermaanden.

GEHOOR TRAINING WORKSHOP

Maandag 12 Augustus: 19u - 20u30

GITAAR EFFECTEN: DISTORTION & OVERDRIVE

Maandag 12 Augustus: 20u30 - 22u

ADVANCED GITAAR TECHNIEKEN: SWEEP PICKING

Dinsdag 13 Augustus: 19u - 20u30


START MET GITAAR: VOOR BEGINNERS

Dinsdag 13 Augustus: 21u - 22u

SPELEN IN DE STIJL VAN AC/DC

Donderdag 15 Augustus: 19u - 20u30


GITAAR ONDERHOUD EN SET-UP WORKSHOP

Donderdag 15 Augustus: 20u30 - 22u

FUNK AND SOULGITAAR

Zaterdag 17 Augustus: 10U30 - 12U


GITAAR EFFECTEN 2: WAH WAH PEDALEN WORKSHOP

Zaterdag 17 Augustus: 13u - 14u30


Lesgeld: 25 euro per workshop voor niet-leerlingen of leerlingen die geen les volgen tijdens de zomer, GRATIS voor leerlingen die actief les volgen tijdens de zomermaanden.


JAM SESSIE

Kom meespelen of gewoon luisteren tijdens de zomer jam sessie op zaterdag 17 augustus.

De leerlingen die tijdens de zomer de groepslessen gitaar volgen worden klaargestoomd om verschillende songs samen te spelen... aan jou de keuze of je die dan ook daadwerkelijk tijdens de jam wilt meespelen of niet. 

De jamsessie gaat door op zaterdag 17 augustus vanaf 19u te jeugdhuis Shibam te Snaaskerke, Dorpsstraat 38d
8470 Snaaskerke. Breng gerust je familie en/of vrienden mee naar de jam!


INTENSIEVE COACHING

Ook tijdens de zomer zijn er terug twee dagen waar je als leerlingen zeven uur per dag gecoacht wordt om je gitaarspel in sneltempo naar het volgende niveau te brengen! Lees hier meer over deze intensieve gitaar workshops.


 PRIVE LESSEN GITAAR

Volg tijdens de zomer verschillende privé lessen die je op flexibele datums kunt inplannen. Zo hoef je geen zorgen te hebben dat je lessen verliest als je op reis gaat, maar kun je je lessen zelf rond je vakanties plannen. Meer info over deze privé lessen gitaar zul je ontvangen tijdens de lessen en/of via email.


ZANG & PIANO LESSEN - ZOMERKAMPEN EN WORKSHOPS VOOR KINDEREN - UKELELE WORKSHOP
 
Alle info omtrent de andere instrument lessen en de zomerkampen voor kinderen vind je via volgende link: zomerprogramma muziekschool Casa da Musica 2013

 

 
Wil je echt alle potentieel halen uit je gitaarspel en alles leren die er maar te leren valt? 

De intensive coaching bestaat uit een unieke reeks workshops waar je per maand ZEVEN uur in één ruimte bijleert en oefent. Deze unieke coaching gaat verder dan normale gitaarlessen, we bekijken dan ook een zeer uitgebreid scala aan onderwerpen:
 
 
- Hoe te oefenen op gitaar? 
Hoe oefen je op een zeer efficiënte manier om zoveel mogelijk resultaat te behalen in een korte tijd? Hoeveel uur per dag of per week je oefent is eigenlijk niet belangrijk; de boodschap is deze tijd ten volle te gebruiken!
 
 
- Gitaar ‘phrasing’ (frasering) en improvisatie
In deze improvisatie workshops leer je hoe je je gitaarsolo’s en improvisaties niet enkel ‘goed’ doet klinken, maar hoe je door implementatie van technieken en oefenstrategieën je gitaarsolo’s zeer expressief kan doen klinken. Het is niet enkel belangrijk om in sommige toonladders je weg te kennen, maar het volledige overzicht te zien van toonaarden, akkoorden, toonladders en je volledig vrij te kunnen uiten wanneer je solo’s speelt, zonder over deze zaken te hoeven nadenken als je speelt.
 
 
- Intensieve gitaar techniek trainingen
De kans is groot dat je niet echt vaak de tijd hebt om zeven uur per dag te gefocust gitaar te oefenen. In de techniek workshop gaan we samen op een zeer efficiënte manier oefenen zodat je je niveau en zelfvertrouwen voelt stijgen.
 
 
- Praktische songwriting
Het leren bespelen van de gitaar is zeer deugdzaam als je je kennis kan omzetten in de praktijk. Het toepassen van theorie, improvisatie, etc. in eigen gecreëerde songs zal je de sleutel geven om alles veel beter te verstaan en verwerken.
 
 
- Muziektheorie
Muziektheorie is een zeer uitgebreid onderwerp. Indien je dit onderwerp aanleert uit boeken of hier en daar wat informatie opneemt duurt het een zeer lange tijd om alle concepten te verstaan en te kunnen gebruiken op je gitaar. In de intensieve coaching muziektheorie workshops hebben we een overvloed aan tijd om stap voor stap in te gaan op de bouwstenen van muziektheorie zodat alles overzichtelijk zal worden voor je. 
 
 
- Gehoortraining
Het ontwikkelen van een goed gehoor is onontbeerlijk voor iedere aspirant-muzikant. Het stelt je in staat om vlot te kunnen meespelen met songs die je hoort op cd, radio, etc, zonder dat je hiervoor de tablaturen moet opzoeken.
 
 
- Spelen in een bandsetting
In de intensieve coaching bekijken we ook wat je allemaal moet kennen en kunnen (muziektheorie, techniek, etc.) om te kunnen spelen in een band en te communiceren met andere muzikanten (bijvoorbeeld in een jamsessie). Niets is immers zo frustrerend als iemand in je band of in een jamsessie je vertelt te spelen in een bepaalde toonaard maar je niet weet wat te doen. Ook doen we verschillende samenspel activiteiten (spelen met basgitaar, drum) zodat je niveau niet enkel in je gitaarspel toeneemt maar in je algemene muzikaliteit. Dit zal leiden tot het meer plezier hebben in het spelen met andere mensen en zal een grote motivatie betekenen om blijvend te oefenen.
 
 
- En nog veel meer…

Omdat er in zeven uur veel tijd is om op alles diep in te gaan krijg je zo stap voor stap een compleet overzicht van alles die belangrijk is om je gitaarspel naar het volgende niveau te doen vorderden in de bovenstaande disciplines.

Leer meer over deze Intensieve Gitaar Workshop
 

Voor de intensieve gitaar workshops (intensive guitar coaching) en gitaarlessen die doorgaan te Gent volg je volgende link: Gitaar Cursus Gent

In april 2013 staat er een uniek event op het programma, waar we een ganse dag lang gitaar oefenen en bijleren.

Kom hier meer te weten over de Intensive Guitar Coaching.

All Blues: How To Play Jazz

Deze zomer is het mogelijk om als (semi-)gevorderde gitarist een eerste kennismaking met de jazzmuziek en zijn uitgebreide improvisatiemogelijkheden te maken. Nieuwe akkoorden, nieuwe toonladders, en veel soleren zijn de ingrediënten van deze workshop gegeven door Thiery Vercammen.

De workshop gaat door in kleine groepjes op zaterdag 11 augustus 2012.

Er zijn voorlopig 2 mogelijke tijdstippen om te komen volgen:
12u-13u

13u-14u

Ook kun je dezelfde workshop volgen op zaterdag 25 augustus 2012 op dezelfde tijdstippen:

12u-13u

13u-14u

Iedereen kan zich inschrijven op deze gratis workshop (ook indien je geen les volgt), door volgende via volgend formulier je voorkeur van datum en uur door te geven: Schrijf je hier in. Enigste vereist is dat je op een (semi-)gevorderd niveau speelt (dit wil zeggen dat je wat blues kunt spelen en wat kunt improviseren, ...).

Deze zomer loopt er een uniek songwriter programma te Casa da Musica.

Hier vind je alle info over deze cursus songwriting.


Op maandag 26 maart komt Jon Gomm naar onze Gitaar Training Studio voor een unieke masterclass over Akoestische Gitaar Technieken te geven.

Jon Gomm wordt genoemd als één van de meest innovatieve meesters van de akoestisch gitaar, zoals de videoclip van zijn song 'Passionflower' bevestigd:

 
 
 
Meer info over dit event lees je hier: Gitaar Masterclass.